Învaţă bazele fotografiei creative!

Curs foto Online Live interactiv, dedicat fotografiatului cu aparate foto DSLR şi Mirrorless

Te salut și bine ai sosit pe pagina cursului foto online live de grup
„Bazele fotografiei creative”.

Eu sunt Alexandru Bialis și organizez cursuri de fotografie și editare foto online live, pentru utilizatorii de aparate foto DSLR sau Mirrorless.

 

Paleta mea de cursuri foto include atât module configurate pentru cei aflați la început de drum cât și pentru fotografii entuziaști care doresc să își perfecționeze tehnicile de fotografiere și editare foto.

 

Chiar dacă cea mai recentă sesiune de curs foto online live de grup, “Bazele fotografiei creative”, tocmai sa încheiat, până la următoarea sesiune din acest curs foto, îţi ofer oportunitatea de a solicita cursuri foto individuale, atât cu tematică prestabilită, cum este chiar acesta, cât și cursuri foto personalizate nevoilor tale.

Ce vei învăța concret la acest curs online live?
(printre multe altele)

––––

 
 • Cum să faci mereu fotografii clare fară teama că “îți va fugi focusul”, atunci când te afli în fața cadrului fotografic irepetabil

 • Cum să configurezi rapid, setările aparatului tău foto în funcție de lumină și genul fotografic abordat

 • Cum să faci fotografiile perfecte folosind celebrul și enigmaticul mod ”M”

 • Principalele reguli de încadrare pentru ca fotografiile tale să spună o poveste

 • Cum să alegi cel mai potrivit obiectiv foto pentru fotografia dorită

 • Cum să găsești cele mai inspirate rezolvări pentru cele mai dificile situații fotografice

 • Cum să îți găsești inspirația în editarea fotografiilor tale pentru a le adaugă o deosebită valoare artistică

 • Cum să publici fotografii remarcabile și de impact pe Facebook, Instagram sau pe propriul tău website

 • Multe alte trucuri fotografice care te vor ajuta să te simți confortabil atunci când fotografiezi, indiferent de tipul aparatului tău foto DSLR sau Mirrorless

Acesta este un curs foto online live interactiv concentrat pe învăţarea celor mai eficiente practici folosite de mine în fotografia creativă.

Participând la acest curs foto, vei dobândi o gândire fotografică solidă care îţi va permite să abordezi cu succes, majoritatea genurilor fotografice.

Este un curs foto online destinat:

 • pasionaților aflați la început de drum în călătoria prin magicul univers al fotografiei creative

   

 • entuziaștilor care sunt conștienți că încă se confrunta cu dileme tehnice atunci când se afla în fața unei provocări fotografice

   

 • tuturor celor care vor să învețe în scurt timp practici fotografice verificate și perfecționate de mine în aproape 30 de ani de activitate fotografică full time, activitate care continuă la fel de intens și în prezent

Vei înţelege definitiv:

 • cum şi când trebuie să preiei controlul aparatului foto folosind modul „M” (manual) şi cum să faci setări logice în funcţie de abordările tematice, compoziţia cadrului fotografic şi obiectivele foto folosite

 • care este relația logică dintre valorile diafragmei, a timpului de expunere și a parametrului ISO pentru ca fotografiatul în cele mai dificile de condiții de iluminare să devina o cu adevărat reconfortant pentru tine

 • cum să editezi inspirat şi rapid folosind softul Adobe Lightroom, pentru ca să obţii şi tu fotografii cu impact vizual memorabil

În total vei beneficia de 16 ore de curs foto online live interactiv, împărțite în 8 sesiuni a câte 2 ore (120 minute) / zi, în 8 zile diferite.

Cunoști prieteni dornici să înveţe corect fotografie creativă? Spune-le și lor!

Distribuie

Testimoniale care mă onorează

––––

Entuziasmul celor care deja au participat la acest curs foto online live interactiv, nu cred că mai are nevoie de nici un argument. Le mulţumesc şi aici acestor incurabili entuziaşti, care şi-au rupt din timpul lor ca să îmi ofere aceste onorante feedback-uri pe Facebook.

Dilemele începutului
––––

 Megapixeli sau Megafotografii ?

 Auto sau Manual?

 ISO… cât și unde?

Editarea…ajută sau se poate și fără?


Acestea sunt doar câteva din multele nedumeriri cu care te confrunţi atunci când vrei să descoperi tainele fotografiei creative.

 

Curs foto online live interactiv, Editare foto Adobe Lightroom

Banala filozofie super știută

dar foarte des ignorată.

––––

Așa cum nici cele mai scumpe oale de gătit, nu dau gust singure mâncării, așa nici aparatele foto, oricât ar fi de mari și negre, nu gândesc în locul fotografului. 
 
Informarea greșită, dușmanul succesului.
 
Mulți din cei care vor să pășescă în universul fotografiei creative sau chiar își doresc o carieră în fotografia profesională, încep prin a investi la întâmplare, sume semnificative în aparate și obiective foto, unele chiar din gama profesională.
O treabă bună, nu zic că nu, dar s-ar putea ca achizițiile făcute, să nu fie tocmai potrivite cu genul fotografic în care vor dori să se exprime.
 

Reţeta frustrării profesionale

cu care sigur nu greşeşti atunci când vrei dureri de cap!

––––
Majoritatea începătorilor petrec sute de ore pe net, absorbind o grămadă de informații de ici de colo, mai mult sau mai puțin utile și pe care încearcă să le aplice de regulă greșit. Rezultatele  vor fi invers proporționale cu valoarea investițiilor, atât în tehnologie cât și în timpul alocat cu informarea confuză.
 
Premizele frustrării iși vor face simțită prezența, iar în final dezamăgirea va fi uriașă. Din păcate unii chiar vor renunța.
Crede-mă că știu cum e pentru că și eu am trecut prin toate astea cu mult timp în urmă și nu îți recomand să faci la fel.
 

De la Zero pricepere, la confort profesional

––––

Acest curs foto este creat special pentru cei care vor să învețe să folosească în mod creativ și fără bătăi de cap, aparatul lor fotografic  DSLR sau Mirrorless, pornind chiar de la zero cunoștințe.

Curs foto online live interactiv, Editare foto Adobe Lightroom

Sunt Alexandru Bialis, fac fotografie cât e ziua de lungă și te voi învăța pas cu pas să faci și tu fotografii în mod logic, creativ și controlat la fel cum fac şi eu de aproape 30 de ani.

Îţi voi explica cum am gândit eu, atât din punct de vedere creativ cât şi al setărilor aparatului foto, atunci când am facut fotografiile din galeria de mai jos, pentru ca şi tu la rândul tău, să poţi fotografia la fel.

În doar 16 ore online
––––

Îți vei da seama cât de „fotografiabilă” este viața odată ce ai învățat să gândești fotografic.

Curs foto online live interactiv, Editare foto Adobe Lightroom

Vei înțelege definitiv și în mod logic relația de reciprocitate dintre parametrii esențiali ai fotografiei, ISO, Diafragma, Timp de expunere, astfel încât să faci rapid și constant în modul MANUAL al aparatului tău, fotografii expuse corect, indiferent de condițiile de lumină existente.

Dar vei învăță și cum să iei cea mai bună decizie și chiar să renunți la a mai fotografia în situaţii critice.
Și aici mă refer în special la cazurile în care un posibil client de al tău (viitorul s-ar putea să iți aducă comenzi foto plătite) îți va solicita proiecte fotografice aparent realizabile dar care odată începute, te-ar putea pune în dificultate.

 

Uneori din prea mult entuziasm și neanticipare corectă a compexităţii unui proiect fotografic, riști să eșuezi fără să iți dai seama. Și sunt convins că nu iți dorești asta. Nu cred că este nimic mai dezamăgitor decât să generezi așteptări pe care nu le poți finaliza cu succes.

Vei învăţa să anticipezi rezultatul  fiecărui click fotografic

––––

Odată ce vei parcurge acest curs foto, abordarea oricărui gen fotografic va deveni super intuitivă şi relaxantă, indiferent de tipul sau marca aparatului foto DSLR sau Mirrorless utilizat.

Vei trăi la maxim revelația fotografiei creative odată ce vei înțelege cum să gestionezi logic și corect profunzimea de câmp pentru a putea realiza și tu fotografii spectaculoase.

„Joacă-te” cu sageţile, (click stânga-dreapta) sau apasă butonul „Play” din dreapta jos,ca să vezi cum se modifică profunzimea de câmp.

„Sticla” înainte de „toţi megapixelii” din dotare

––––

Vei învăța cum să exploatezi la maxim obiectivele foto pe care le ai deja, pentru ca viziunea ta fotografică să prindă viaţă exact aşa cum te aştepţi înainte fiecare click fotografic.

Dar vei învăţa şi să decizi corect atunci când vei dori să îţi completezi gama de obiective foto pe care le ai, cu altele care să aducă plus valoare viziunii tale fotografice.

Pentru că sincer îţi spun, investiţia în „toţi megapixelii” aparatului tău foto e cam degeaba, dacă nu foloseşti obiectivul foto potrivit cu tema fotografică aleasă.

 

Curs foto online live interactiv, Editare foto Adobe Lightroom

Vei descoperi live, secretele din spatele editărilor mele fotografice  

––––

Te vei convinge că această aparent „banală joacă de-a coloratul şi tăiatul pozelor” prin editare, are totuşi uriaşa ei seriozitate.

Îţi voi explica cum am gândit eu din punct de vedere cromatic şi compoziţional, dar şi cum am transpus tehnic viziunea mea  în Adobe Lightroom, atunci când am editat fotografii ca şi cele din galeria de mai jos.

„Joacă-te” cu sageţile, (click stânga-dreapta) ca să vezi transformarea before & after. Dacă eşti pe mobil, roteşte telefonul pe orizontală pentru un maxim de impact vizual 

Ţi-am pregătit şi o surpriză 

––––

Pe lângă faptul că vei deprinde LIVE modul în care eu editez în Adobe Lightroom, diverse  fotografii din portofoliul meu fotografic, vei vedea  LIVE cum voi edita chiar fotografiile făcute de tine ca şi temă de casă, în zilele în care vom pune întâlnirea online în pauză, pentru ca tu să poţi exersa practicile şi tehnicile fotografice pe care deja le-ai văzut şi dobândit în timpul cursului.

Curs foto online live interactiv, Editare foto Adobe Lightroom

Din experiență am învăţat …

… că fotografiile de succes se fac mai întâi cu mintea. Camera foto e doar o simplă unealtă care trebuie stăpânită. Și nu trebuie să fie neapărat mega scumpă.

––––
 
Înainte de toate ai nevoie de:
 • Viziune
 • Gândire fotografică
 • O bună cunoaștere tehnică a aparatului tău fotografic
 

Vestea bună e că…fotografia creativă se învață exact ca și orice altă activitate umană!

 
 

Dacă vrei să:

––––

 • economisești timp prețios pentru a te informa corect
 • afli de ce noul tău aparat foto ”nu face poze faine” 
 • începi o carieră în fotografia profesionistă
 • faci fotografii spectaculoase chiar si la nivel de hobby 
 • înveți să găndești creativ din perspective fotografice
 • înțelegi ce se ascunde în spatele succesului fotografic
 • savurezi prezentul din perspectiva unui artist

   

… atunci acest curs foto este pentru tine

  

Este un curs în care eu cred cu maximă convingere şi care îţi poate deschide calea spre frumoase oportunităţi profesionale. 

Fă acum primul pas către o posibilă carieră în fotografia profesionistă!

Cunoști prieteni dornici să înveţe corect fotografie creativă? Spune-le și lor!

Distribuie

Viziune vs. Vedere

––––

Două „treburi” diferite între care NU POȚI pune semnul egal. La curs vei vedea modul în care  gândesc și anticipez eu fotografic cadrele, atunci când încep să culeg crâmpeie de dincolo de prezent. (așa mai numesc eu fotografiile). Aici ți-am pregătit doar două exemple simple.

Exemplul 1 (din 2)

Aceasta este una din perspectivele pe care le va vedea un trecător, la intrarea în satul Parndorf din Austria, unde și eu locuiesc.

Mai jos, perspectiva aleasa de mine și fotografia finală, cu  editare minimă în Adobe Lightroom

Exemplul 2 (din 2)

Aceasta este o primă perspectivă pe care o va vedea orice turist, atunci când va vizita celebrul far din localitatea Podersdorf – Austria, aflat pe malul lacului Neusiedl. Locul este senzaţia turistică a zonei, iar peisajul te invită la o profundă contemplare.

Mai jos e perspectiva aleasă de mine și fotografia finală. In acest caz am folosit pentru editare atât Lightroom cât şi (recunosc) Photoshop, pentru că era în cadru un detaliu care din grabă nu l-am sesizat când am declanşat. 

Cel puţin 8 motive pentru care merită să participi la acest curs online
––––

1.  Vei afla tehnicile și trucurile fotografice verificate de mine și cu care nu vei da greș niciodată

 

 2. Vei învăța cum să îți alegi cele mai potrivite unghiuri de fotografiere în funcție de lumină și subiect

 

3. Vei afla cât de fotografiabile sunt lucrurile pe care în trecut le ignorai

 

 4. Vei învăţa să editezi şi să gestionezi toate fotografiile tale în Adobe Lightroom.
 

5. Vei descoperi magia fotografiei creative din confortul casei tale, fără ca să te (şi să ne) încurce pe afară frigul, ploaia sau o orice altă posibilă vreme neprielnică. 

6. Vei primi suport de curs PDF pe care să îl recitești la nevoie

 
 7. Eu îți voi fi alături cu un sfat chiar și după terminarea cursului. Păstrez constant legătura cu foarte mulți dintre foștii mei cursanți
 
Curs foto online live interactiv, Editare foto Adobe Lightroom
8. Vei învăța zâmbind, mai mult decât te aștepți
 

Ce pierzi dacă nu participi la acest curs foto

––––

 

Probabil vei spune că nimic important. Și chiar ai dreptul să o faci. Dar înainte să renunți, bifează măcar patru dezavantaje  ale neparticipării la acest curs foto. Mai sunt și altele, sincer îți spun, dar nu vreau să te necăjesc chiar eu de pe acum cu o lungă listă.

 

😟 Ratezi șansa de a absorbi foto-experiență valoroasă acumulată de mine în peste 26 de ani de profesie
 
😟 Vei rămâne dezamăgit în continuare când vei conştientiza că timpul tău se irosește de fapt, atunci când încerci cu paşi mărunţi, să înveți „fotografie” împrăștiată pe net
 
😟 Vei regreta că ai investit o mică avere în aparatul tău foto, atunci când vei conştientiza că orice faci, fotografiile tale NU SPUN poveşti memorabile
 
😟 Vei risipi ocazia de a învăţa să gândești fotografic în tot și toate. Crede-mă că viața pare mai frumoasă atunci când o privești ca un artist. Îți împărtăşesc acest sentiment din propria experiență 
Decizia e la tine dar…
 

…dacă ești hotărât să „crești fotografic”

Cunoști prieteni dornici să înveţe corect fotografie creativă? Spune-le și lor!

Distribuie

ÎNVAȚĂ BAZELE FOTOGRAFIEI
CREATIVE!

cu Alexandru Bialis

Un curs foto Online  LIVE Interactiv,

cu aparate foto DSLR şi Mirrorless

 

Fă primul pas pentru a dobândi o gândire fotografică solidă!

Să îţi zic câte ceva despre mine
––––

Respir fotografie că-i cu parfum de magie și mă consider „bolnav de fotografie în formă continuată“.

Trăiesc din și pentru fotografie…din fascinație pentru lumea de dincolo de prezent. Începând din 1994.

Și îmi plac provocările. Profesionale desigur. Cred că se vede în poza de mai jos. Aparatul foto a supraviețuit.

Portofoliu fotografic

Nuntă, Botez, Ședințe foto in & out-door, Food, Business & Produs şi Personal Work din plin.

„Joacă-te” cu sageţile, (click stânga-dreapta) ca să vezi galeria „cu de toate” de mai jos.  Am pus „puţin din fiecare”, pentru că dacă aş pune tot ce am fotografiat în viaţa asta, cred ca mi-ar trebui mii de de galerii cu alte mii de poze inside. 

1,2 milioane click-uri făcute cu aparate foto digitale (DSLR)

Alea făcute cu aparate foto analogice (pe film) încă nu le-am numărat, dar îmi amintesc că schimbarea pe sistem digital am făcut-o începând de prin anul 2001.

1000 clienți multumiți să tot fie dacă mă gândesc bine

Aceştia sunt doar cei cu care am lucrat pe bază de angajament la evenimente, şedinţe foto sau proiecte corporate. Nu îi mai adaug şi pe cei care îmi călcau zilnic pragul studioul foto din Timișoara din Calea Aradului, pentru developări de poze și serviici foto curente (care erau cu sutele pe saptămână), pentru că altfel nu mai termin cu număratul.

Organizez cursuri foto din 2011

Am zis că după atâția ani petrecuți în acest magic univers, ar fi mare păcat să nu împărtășesc și cu tine tot ce am învățat în aproape 30 de ani de pozat aproape „non-stop”.

Alături de foştii mei cursanţi

Părerea lor

Scriam cu câteva rânduri mai sus …

––––

…că nu mă voi apuca să mai număr și click-urile făcute de mine cu aparate foto analogice pe film.

 

Pentru că eu pe film fotografic am început călătoria prin univesul fotografiei. A fost o nebunie frumoasă…și complicată. Mai ales la început.

 

Aparatul foto din poza de mai jos e unul din colecția mea și cu care am lucrat prin anul 1996.

Curs foto online live interactiv, Editare foto Adobe Lightroom

Dar ce vreau să îți spun de fapt …

Poate că ești deja la curent cu noul trend al fotografiei pe film. E o chestie de nișă, readusă la viață de câțiva ani și e foarte faină pentru cei care vor să cocheteze cu lumea veche a fotografiei clasice.

În care sincer îți spun, eu am fost înmuiat până în cel mai mic colț al sufletului meu, între anii 1994-2001.

 

Așa că dacă ești curios și tu să descoperi cândva lumea fotografie analogice, vreau să știi că ai nevoie de o gândire fotografică identică cu cea necesară în fotografia digitală.

Iar acest curs îți va cădea că și o mănușă croită pe mărimea ta, dacă vorbim inclusiv de abordarea fotografiei pe film.

 

Acum că o fi digital (în prezent mai mult ca sigur) sau că vei cocheta cândva cu bătrânul film fotografic, acest curs foto îţi va da acea energie creativă de care vei avea nevoie în ambele cazuri.

 

Pentru că fară energie creativă, viaţa fotografului „e pustiu”.

Hai şi tu la curs alături de mine, ca să te încarci cu energie foto-creativă!

Cum ne vom conecta online live?
Detalii tehnice 

Cursul foto se va desfășura prin intermediul platformei Google Meet. Cu această platformă lucrez de la început, funcționează impecabil și este foarte simplu de utilizat.

Nu trebuie să îți faci griji că poate nu te vei descurca tehnic. M-am ocupat în detaliu de organizarea comunicării online pentru cel mai bun confort tehnic posibil și toți cei cărora le-am oferit acest curs online înaintea ta, au fost foarte încântați. Cred că ai simțit asta atunci când ai citit testimonialele lor, pe care le-am publicat pe această pagină puțin mai înainte.

Scriam la începutul acestei prezentării, că numărul de locuri la acest curs va fi limitat. Locuri virtuale de fapt, dar eu tot locuri le numesc.

Motivul principal pentru care am decis să lucrez cu un număr restrâns de cursanți este faptul că îmi doresc să gestionez eficient comunicarea cu fiecare dintre participanții la curs.

Ce trebuie să pregătești tu din punct de vedere tehnic pentru a putea întra online în curs?

 • Să te asiguri că ai o conexiune stabilă de internet pe toată durata sesiunilor cursului foto și care să îți permită o comunicare audio-video fară întreruperi.

 • Să ai pregătit un device conectat la internet și care să aibă o cameră web și un sistem de sunet, perfect funcționale. Adică orice dispozitiv tip PC, laptop, tabletă, iMac, MacBook, Smart Tv sau orice altă sculă care mai există în domeniul comunicării online.

 • Foarte important… multă bucurie în suflet.

Restul detaliilor tehnico-foto-organizatorice le vei primi pe email, imediat după ce te-ai înscris la curs.

 

Te rog, nu lăsa înscrirea pe ultima zi!
Pentru că îmi doresc să te pot ajuta cu informaţii în timp util, în cazul în care vei avea nevoie de îndrumări suplimentare.

Alexandru Bialis

Întreabă-mă și te ajut cu detalii
Sunt aici pentru tine.


Apasă și apelează direct de pe telefon! 

RO: +40 744 577 087

AT: +43 676 470 31 51

Luni-Vineri 10,00-18,00 ; Sâmbata 10,00-15,00
UTC/GMT+ 1;  Ora Austriei 


Apasă și comunică cu mine direct pe:

WhatsApp Austria | WhatsApp România

Cunoști prieteni dornici să înveţe corect fotografie creativă? Spune-le și lor!

Distribuie