Învață cum să folosești principalele 10 principii ale compoziției în fotografie pentru ca şi fotografiile tale să devină memorabile.
Â
Totul explicat pas cu pas în 5 video-uri online, în care îți prezint pe cazuri concrete, modul în care eu aplic constant aceste principii în toate fotografiile mele, indiferent de genul fotografic pe care îl abordez.
Â
În galeria de mai jos vei găsi o colecţie de imagini care include fotografie de peisaj, nuntă, portret și full body, fotografie food și corporate.
ÃŽn absolut toate fotografiile din această galerie, eu am aplicat principiile de compoziÈ›ie pe care È›i le voi descrie în cele 5 video-uri de care îți spuneam mai înainte.Â
Folosirea constantă a acestor 10 principii de compoziție, te va ajuta și pe tine să realizezi fotografii care să transmită din prima privire, mesajul fotografic pe care ți l-ai propus.
Acumulează gândire foto-creativă
Introdu adresa ta de email È™i vei avea acces GRATUIT la 5 video-uri care te vor ajuta să faci È™i tu fotografii memorabile ca cele din galeria de mai sus.Â
Datele tale sunt în siguranță. Despre drepturile tale privind Prelucrarea datelor personale aici
Banala filozofie super știută
Dar foarte des ignorată.
————
Așa cum nici cele mai scumpe oale de gătit, nu dau gust singure mâncării, așa nici aparatele foto, oricât ar fi de mari, negre şi cu zeci de megapixeli, nu vor gândi în locul fotografului.
Mulți dintre cei care vor să pășească în universul fotografiei creative sau chiar își doresc o carieră în fotografia profesională, încep prin a investi la întâmplare, sume semnificative în aparate și obiective foto, unele chiar din gama ultra profesională.
O treabă bună, nu zic că nu, dar achizițiile făcute, chiar și cu dotări tehnice de ultima generație, nu vor putea completa singure lipsa înțelegerii bazelor fotografiei creative.
Capcana tehnologiei de ultimă generaÅ£ie Â
Care nu poate înlocui viziuni creative
————
Toate fotografiile din galeria pe care ai văzut-o la începutul acestei pagini, le-am realizat exclusiv cu aparate foto DSLR de-a lungul a mai multor ani. Unele aparate cu care am lucrat au fost fabricate în anul 2008 sau 2014.
Sau chiar în anul 2002, cum ar fi aparatul foto DSLR Fuji S2 Pro de doar 6 Megapixeli cu care am realizat fotografia cu acest simpatic şoricel.
Fiecare dintre aceste aparate foto, are desigur nivelul de performanță tehnică specifică vremurile sale. Și crede-mă că nici unul dintre acestea nu este din gama de vârf tehnic a producătorilor respectivi.
Â
Și după cum probabil ai văzut, nici marca aparatelor foto și nici prețul acestora nu rezultă din fotografiile mele.
Â
Poate vei fi surprins dar trebui să știi că cele 10 principii ale compoziției se aplică la fel atât pentru fotografiile realizate cu aparate foto DSLR sau Mirrorless cât și pentru cele făcute chiar și cu un simplu Smartphone
Pentru că o fotografie de succes se anticipează în mintea fotografului înainte de primul click, indiferent de performanța tehnica a camerei foto, anul de fabricație al acesteia sau genul fotografic abordat.
Â
Înțelegerea principiilor de compoziție, este primul pas necesar pentru a obține satisfacție în fascinanta călătorie prin universul magic al fotografiei creative.
Eu sunt
Alexandru BialiÅŸ,
————
„Bolnav de fotografie” în formă continuată, de peste 29 de ani.
Alături de cursanÅ£ii meiÂ
––––
Părerea lor
––––
Învaţă şi tu corect bazele fotografiei creative începând cu înțelegerea principiilor de compoziție.
Introdu adresa ta de email și vei putea accesa imediat acest curs gratuit de fotografie în care iți explic pas cu pas cum să aplici eficient cele 10 principii de bază ale compoziției pentru că și fotografiile tale să devină memorabile.
Datele tale sunt în siguranță. Despre drepturile tale privind Prelucrarea datelor personale aici
Părerea mea
————
După anii petrecuți în lumea imaginilor, aș defini fotografia…. ca fiind măiestria de a scrie cu lumină despre existența umană, ca fiind arta de a decupa din realitate, memorabile crâmpeie de viață.
Alexandru BialiÅŸ
Nuntă, Botez, Ședințe foto in & out-door, Food, Business & Produs
Vreo 1,2 milioane. Din 1994. Alea pe analogic (cu film foto) nu le mai socotesc că nu mai termin.
Vreo 1000 să tot fie, dacă mă gândesc bine. Și aici mă refer doar la cei pe care îi rețin nominal. Ar mai fi de încă vreo câteva zeci de ori atâția dacă i-aș adăuga și pe cei care îmi călcau zilnic pragul atelierului foto din Timișoara din Calea Aradului pentru developări de poze și serviici foto curente, timp de 17 ani neîntrerupți în aceeași locație. Cunoscătorii locului știu povestea.
Învață și tu să gândești
creativ chiar înainte de primul click fotografic
Â